Verslag technisch evenement 25 mei 2019

Technisch evenement 25 mei 2019 bij garage Johan Oldenhage in Nieuw-Vennep

Het was een prachtige dag, de zon hoog aan de hemel en wel 15 GSen en GSA’s rond en in het pand van Johan Oldenhage aan de Tarwestraat.
Wat een geweldige opkomst voor deze technisch zeer interessante bijeenkomst. Er was zelfs belangstelling vanuit Duitsland en België.
We waren voor de eerste keer te gast bij deze garage en dat is ons zeer goed bevallen. Wat een geweldige gastheer is Johan!!

We hadden alle ruimte, een heel groot deel van de garage was ’s morgens nog voor ons vrijgemaakt. Ook werd de koffiemachine voor ons in gereedheid gebracht. We konden daar onbeperkt gebruik van maken.
Wat hebben we deze dag meegemaakt….
Egbert Meeter demonstreerde de constructie van de achterdraagarmen en monteerde onder het toeziend oog van een geïnteresseerd publiek een smeernippel op dit onderdeel. Voor deze demonstratie stelde Frank Zandstra zijn prachtige GS uit 1972 beschikbaar, waarvoor dank.

Uiteindelijk verlieten 6 auto’s met verse smeernippels en vers vet, het pand van Johan. Egbert heeft van deze operatie een instructiefilm gemaakt die op YouTube staat.

Er was ook veel belangstelling voor het uitlaatsysteem van onze auto’s. Ondergetekende mocht de verschillende systemen toelichten en iedere geïnteresseerde toehoorder voorzien van tips en tricks, hoe het systeem lekvrij te monteren.

Het was een bijzonder gezellige en leerzame dag.
Rond 16.00 uur vertrok iedereen zeer tevreden weer naar huis.

Dirk van der Mei