Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Solexdag GS GSA

3 juni 2018 van 11:00-19:00

Op zondag 3 juni gaan we over van het besturen van onze Franse automobiel naar het besturen van een Franse voorwiel aangedreven tweewieler, de SOLEX.
Al 70 jaar op de weg beleeft deze momenteel een ware wedergeboorte in met name het land van herkomst Frankrijk. Solexgroepen rijzen daar als paddenstoelen uit de grond.
In Nederland heeft het publiek de Solex al eerder in het hart gesloten. Eind jaren 80 al, en dat zelfs in de vorm van Solexraces waaraan ik toentertijd zelf ook vaak succesvol aan deelnam. Ah, wat een tijd. Ik reed bijna elk weekeinde met vrienden heel Nederland af. En ze waren goed opgevoerd, snelheden van rond de 60km/u waren niet ongebruikelijk, zo fraai ook om twee keer in Frankrijk aan races mee te doen. Beste souvenirs!

In mei in het Pinksterweekeinde van 18 t/m 19 mei gaat de liefhebber die 70 jaar vieren, nml in Oosterbeek bij Arnhem.
Een evenement dat ook voor niet-Solex rijders toegankelijk is, zie de website 70-jarig bestaan van de Solex in Nederland

Wij gaan voor een tour door de Hof van Twente, we rijden op een mix van Franse Solexen – de 3800- en Nederlandse Solexen – de OTO- . Allen uit de jaren zestig!
Solex Oto
Start en aankomst bij de Solex schuur van Twentepersolex in het buitengebied van Markelo buurtschap Herike Elsen.
Arnold gaat ons daar ontvangen met koffie thee en de Twentse krentenwegge, krint’n stoete!

Dan volgt uitleg over de besturing en gaan we de Twentse dreven via heuvelachtig coulissenlandschap langs eeuwenoude riet gedekte boerderijen verkennen. We gaan via Diepenheim met een pitstop aldaar bij Dibert Ketting en zijn 2 CV verhuur en prachtige jaren 50 garage ( is nog onder voorbehoud maar lijkt wel door te gaan).

Van eerder door GS leden goed bezochte Solextour weten we dat die omgeving nergens saai is! Na afloop tour presenteren we een overheerlijk koud buffet, ter plekke bij Arnold in en rond de schuur geserveerd.

Programma: Ontvangst tussen 11 en 12 uur, daarop maken we kennis met de Solex, start om 12.15 uur, na ongeveer anderhalf uur Pitstop bij Dibert. Daarop na een half uurtje, vervolg van de tour naar Solexschuur. Aankomst plus minus 15.30 uur. Alwaar aanvang koud buffet met gezellig na kletsen.

Het deelnemersaantal is beperkt tot maximaal 30. Dus wees er rap bij, degenen die niet met een Solex willen of kunnen rijden gaan mee in hun/haar GS of GSA als begeleiding of om foto’s te maken of te filmen.
Kosten plaatje € 25,00 p.p.
Opgave vooraf (arnoldhoekgsa@hetnet.nl )

Gegevens

Datum:
3 juni 2018
Tijd:
11:00-19:00
Evenement Categorie:

Locatie

Hof van Twente
Kemperweg
Hof van Twente, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0613657016
Website:
https://twentepersolex.nl/